مؤلفه تثبیت منطقه خطر باید قبل از بروز حوادث تمرین شود

مؤلفه تثبیت منطقه خطر باید قبل از بروز حوادث تمرین شود

نکستونز/زنجان مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت: تثبیت منطقه خطر مولفه بسیار مهمی است که در آمادگی و پیشگیری از حوادث نقش مهمی دارد و این مؤلفه باید قبل از بروز حادثه تمرین و مطالعه شود.

حکمت‌اله هاشمی امروز (پنچ‌شنبه ۶ دی ماه) در کمیته امور تخصصی آموزش در مدیریت بحران، اظهار کرد: مهم‌ترین موضوع و چالش در زلزله بم، تثبیت منطقه خطر بوده و در دقایق اول این حادثه افرادی که توانستند به مجروحان سطحی کمک کنند مردم همان منطقه و همسایه‌ها بودند.

وی با بیان اینکه مولفه ثبیت منطقه خطر قبل از بروز حوادث باید مورد مطالعه و تمرین قرار بگیرد، ادامه داد: تثبیت منطقه خطر مولفه بسیار مهمی است که در امر آمادگی و پیشگیری نقش مهمی دارد و تثبیت منطقه خطر یعنی ارگان خدمت‌رسان با توجه به وظیفه و شرح کاری که در چرخه مدیریت بحران دارد باید انجام وظیفه کند و این انجام وظیفه باید قبل از پاسخ‌گویی با انجام مانور، تمرین شده تا پاسخ‌گویی به نحو مطلوب عملی شود.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت: مدیریت بحران، مدیریت واحد و هماهنگ‌کننده محسوب می‌شود که وظایف همه ارگان‌ها را به هم پیوند زده و کار تیمی در پاسخ‌گویی به حوادث را تشکیل می‌دهد.

او با بیان اینکه زلزله بم ۳۵ هزار کشته داشت، افزود: اگر تثبیت منطقه خطر در حوادثی از قبیل زلزله ایجاد می‌شد سهم زیادی را در نجات جان انسان به خود اختصاص می‌داد چرا که طبق تحلیل‌های انجام شده، نیروهای خدمت‌رسان با انجام تثبیت منطقه خطر می‌توانستند ۱۰ الی ۱۵ هزار نفر را از زیر آوارهای سطحی نجات دهند.

وی ادامه داد: در توزیع اقلام امدادی و دیگر امکانات مشکلاتی داریم که با توجه به این آسیب‌ها، طرحی بر اساس تجربیات کسب شده از حوادث و سوانح در خصوص امدادرسانی استاندارد و تاثیر آن بر کارکرد سایر ارگان‌های خدمات‌رسان از قبیل نیروی انتظامی، آتش‌نشانی، شهرداری و هر ارگانی که در مقوله نجات و امداد نقش‌آفرینی دارند، تدوین و طراحی شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت: این طرح نیازمند نگاه و رویکرد سیستمی است تا به عنوان پروتکل اصلی حوادث و سوانح در مدیریت بحران و فرمانداری‌ها به ثبت برسد.

هاشمی خاطرنشان کرد: قرار نیست در حوادث و سوانح به هر قیمتی کار به پایان برسد بلکه این مهم باید براساس استانداردها، سرعت عمل با کیفیت و هزینه کمتر انجام شود و اگر این موارد رعایت نشود مردم آسیب‌پذیر شده و بحران دیگری به وجود می‌آید.

وی اظهار کرد: آسیب‌های شناسایی شده در سوانح باید تبدیل به محتواهای آموزشی «بایدها و نبایدهای حوادث و سوانح» شود و قبل از حوادث آنقدر تلاش داشته باشیم که بعد از وقوع آن بدون عجله و با تمام انرژی بتوانیم خدمات مورد نیاز را ارائه دهیم.

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت: باید ارگان‌های خدمات‌رسان ادبیات مشترک و هم‌افزایی در نیروها و تجهیزات داشته باشند و لازمه کار تیمی و افزایش سرعت عمل و کاهش آسیب‌پذیری، قوی بودن درون‌سازمانی هر کدام از ارگان‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: امداد و نجات و ارائه کمک‌های اولیه به عموم مردم وظیفه جمعیت هلال‌ احمر محسوب می‌شود و کسری‌ها در این مجموعه نسبت به مخاطرات طبیعی و غیرطبیعی استان زنجان حداقل ۵۰ درصد است که مولدسازی، راهکار عقلی، منطقی و سیستمی جهت برون‌رفت از این آسیب‌ها است.

زلزله خطر واقعی استان زنجان است

مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان نیز در ادامه این کمیته گفت: ۴۰ گسل استان را محاصره کرده که باید آمادگی در برابر پاسخ‌گویی به زلزله را داشته باشیم و علم، آگاهی و دانش خود را در حوزه مدیریت بحران افزایش دهیم.

عباس بابایی افزود: در چرخه مدیریت بحران وظایف تمامی ارگان‌ها مشخص است و در راستای تمرین و آمادگی برای پاسخ‌گویی به حوادث و سوانح، مانور بزرگ منطقه‌ای تمام عیار به میزبانی جمعیت هلال‌احمر زنجان با حضور ۱۰ استان و تمامی دستگاه‌های خدمت رسان برگزار خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: آموزش و تمرین مقوله اساسی و راهبردی است که باید همه دستگاه‌های خدمات‌رسان ضمن تمرین، آموزش نیز داشته باشند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان گفت: مقوله آموزش در جمعیت هلال‌احمر خوب و مثبت بوده و همه دستگاه‌های دیگر باید آموزش را سرلوحه کار خود قرار دهند.

گفتنی است، کمیته امور تخصصی آموزش در مدیریت بحران در خصوص تحلیل و بررسی زلزله کرمانشاه و اثربخشی آموزش‌ها در آن با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری زنجان، مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر استان و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی عضو کمیته به مناسبت روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات و بلایای طبیعی برگزار شد.

پایان خبر نکستونز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مؤلفه تثبیت منطقه خطر باید قبل از بروز حوادث تمرین شود" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مؤلفه تثبیت منطقه خطر باید قبل از بروز حوادث تمرین شود"، کلیک کنید.