حفره در زنجیره تصمیم گیری در زنجان وجود دارد

حفره در زنجیره تصمیم‌گیری در زنجان وجود دارد

به گزارش خبرگزاری نکستونز محسن صادقی در جلسه با هیئت امنای بازار زنجان افزود: شعار سال ۱۴۰۴ استان «بین المللی شدن زنجان» است و این هدف با تکیه بر ظرفیت های فرهنگی اقتصادی و گردشگری تاریخی استان دنبال می شود.

وی با تأکید بر اینکه بازار تنها یک پدیده اقتصادی نیست افزود: بازار نقشی چند وجهی در جامعه ایفا می کند و در بزنگاه های مختلف می تواند موجب ایجاد آرامش یا تشدید نارضایتی ها شود. در بحران هایی که طی سال های اخیر در زنجان رخ داده بازار به عنوان فضای اجتماعی تأثیرگذار بوده است.

استاندار زنجان به نقش نهادهای واسط در حکمرانی خوب اشاره کرد و گفت: نگاه دولت تقویت نهادهای واسط میان مردم و حاکمیت است؛ نهادهایی که با نیت سودجویی وارد نمی شوند و دغدغه حکمرانی دارند باید در تصمیم سازی ها مشارکت مؤثر داشته باشند

صادقی ادامه داد: به عنوان مثال در پروژه ترافیکی سبزه میدان شاهد عدم انسجام بین تصمیم گیران هستیم. مهندسان و مجریان جوانی که وارد کار می شوند گاهی با فقدان نگاه کلان مواجه اند و نتیجه این تصمیمات ناهماهنگ ایجاد یک چاله بزرگ در سبزه میدان است که همچنان سرانجام روشنی ندارد.

به دنبال اقدامات نمایشی نیستیم

استاندار زنجان گفت: به دنبال اقدامات نمایشی نیستیم و معتقدیم برای تحقق توسعه واقعی همه دستگاه ها باید با هم هماهنگ باشند چرا که تنها در این صورت می توان زنجان را به جایگاهی شایسته در سطح ملی و بین المللی رساند.

صادقی با اشاره به فقدان پاسخگویی در ساختار اداری خاطرنشان کرد: یکی از آسیب های تاریخی در ایران پس از دوران مغول رواج فرهنگی است که در آن هیچ کس مسئولیت اشتباه خود را نمی پذیرد. این فرهنگ مانعی جدی بر سر راه اصلاح امور است.

استاندار زنجان با تأکید بر نقش اعتماد عمومی در سرمایه اجتماعی تصریح کرد: اعتماد مردم به کارآمدی حاکمیت یکی از مهم ترین مؤلفه های سرمایه اجتماعی است و باید به طور جدی تقویت شود.

وی در ادامه اظهار کرد: حفظ ساختار سنتی بازار زنجان باید در کنار ایجاد جذابیت در سیمای عمومی آن به عنوان اصل در نظر گرفته شود. توسعه بازار و افزایش بازدیدکننده نیازمند اقدامات هماهنگ از سوی نهادها و بخش های مختلف است.

صادقی با اشاره به وضعیت مدیریت شهری در زنجان گفت: زمانی که وارد استان شدم و این مسائل را دیدم احساس کردم استاندار باید به حوزه مدیریت شهری نیز ورود کند چرا که هم اکنون این حوزه دچار چندپارچگی و نبود مدیریت واحد است. شرایط فعلی مطلوب نیست و تغییر آن به عقل جمعی نیاز دارد.

وی تشکیل کارگروه توسعه گردشگری را اقدامی مؤثر دانست و تأکید کرد: بازار باید احساس کند که حاکمیت برای آن ارزش قائل است. ما باید از تمام ابعاد به توسعه گردشگری و حفظ هویت انسانی شهر توجه کنیم.

استاندار زنجان اظهار کرد: برای تحقق توسعه گردشگری باید ابتدا مسئله کریدور گردشگری شهر و نقاط جذاب آن حل شود. هم اکنون جاذبه های شهری به هم پیوستگی ندارند و بسیاری از شهروندان به دلیل این گسست و مشکلات زیرساختی ترجیح می دهند از آن مناطق عبور نکنند. اگرچه بخشی از این چالش ها محصول مدرنیته است اما اصلاح آنها نیازمند بازنگری در شیوه مدیریت شهری است.

صادقی با تأکید بر جایگاه تاریخی و اجتماعی بازار زنجان اظهار کرد: بازار فقط یک مجموعه اقتصادی نیست بلکه ساختاری اجتماعی و فرهنگی دارد که در زمان بحران ها می تواند منبع آرامش یا تشدید نارضایتی اجتماعی باشد.

وی ادامه داد: سنت استاد و شاگردی در بازارهای زنجان از استحکامات فرهنگی ایران است که باید حفظ شود. این نظام سنتی نوعی آموزش مهارتی و فرهنگی به نسل آینده است و هم راستای جریان آموزش رسمی در دانشگاه ها می تواند تداوم یابد.

استاندار زنجان با اشاره به برخی مشکلات فیزیکی بازار افزود: نبود سطل زباله کمبود سرویس های بهداشتی سد معبر توسط مغازه داران و ایجاد ترافیک برای عابران پیاده از جمله معضلات بازار است که جلوه عمومی بازار را نامناسب کرده است. ساماندهی این موارد نیازمند همکاری شهرداری اصناف و سایر دستگاه های مسئول است.

یکی از دلایل وضعیت نابسامان پروژه هایی چون سبزه میدان نبود نگاه یکپارچه میان دستگاه های اجرایی است

صادقی با انتقاد از ناهماهنگی ها در مدیریت شهری گفت: یکی از دلایل وضعیت نابسامان پروژه هایی چون سبزه میدان نبود نگاه یکپارچه میان دستگاه های اجرایی است. از شهرداری خواسته ایم تا با جدیت بیشتر پروژه های اولویت دار را به نتیجه برساند. همچنین ساماندهی گاوازنگ می تواند به بهبود فضای گردشگری و رونق بازار منجر شود.

وی با اشاره به اهمیت حل مسئله ترافیک مرکز شهر تاکید کرد: اگر این موضوع جدی گرفته نشود در آینده ای نزدیک به یک بحران تبدیل خواهد شد. طرح های ترافیکی نیاز به کار کارشناسی و مشارکت تمام نهادهای مرتبط دارد.

نماینده عالی دولت در استان زنجان از تهیه گزارش هایی به زبان های مختلف برای معرفی مزیت های زنجان به کشورهای مختلف خبر داد و گفت: در تلاش هستیم با دعوت از سفرای خارجی و برگزاری بازدیدهای میدانی زنجان را به عنوان مقصد جدید گردشگری و اقتصادی معرفی کنیم.

وی ادامه داد: کشورهای اروپایی با ساخت سازه های مصنوعی گردشگران را جذب می کنند در حالی که ما در زنجان جاذبه هایی اصیل و کم نظیر مثل گنبد سلطانیه داریم که از آن استفاده بهینه نمی کنیم.

صادقی با اشاره به نیازهای اساسی صنعت گردشگری استان افزود: ما نیاز به هتل پنج ستاره حمل ونقل کارآمد و رفع گسست های موجود در کریدور گردشگری داریم. بیشتر جاذبه های شهر به یکدیگر متصل نیستند و این مسئله باعث کاهش تمایل گردشگران به بازدید از مناطق مختلف شده است.

وی عنوان کرد: ما تمام مصوبات دولت های گذشته را بررسی کردیم و متوجه شدیم تنها حدود ۱۰ درصد آنها اجرایی شده است. یکی از مشکلات اصلی بی ثباتی در مدیریت است. تاکنون ۲۲ استاندار بعد از انقلاب در زنجان منصوب شده اند. میانگین پایداری مدیریتی در استان دو سال بوده است. این وضعیت موجب صرف زمان زیادی برای جابجایی مدیران و کاهش کارآمدی شده است.

انتقال پادگان از کمربندی شمالی و دو خطه شدن مسیر ریلی در حال انجام است

صادقی از اجرای مصوبه سفر رهبر انقلاب به زنجان در سال ۱۳۸۲ پس از ۲۲ سال خبر داد و گفت: انتقال پادگان از کمربندی شمالی و دو خطه شدن مسیر ریلی در حال انجام است. با اجرای این پروژه سرعت قطار به ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت می رسد و ارتباط ریلی استان بهبود می یابد.

وی با انتقاد از نبود پروازهای فعال در فرودگاه زنجان افزود: علی رغم داشتن فرودگاهی مجهز هنوز هیچ پرواز منظمی انجام نمی شود. ما به دنبال راه اندازی ایرلاین زنجان هستیم و سرمایه گذاری برای تأمین دو هواپیمای باری و سه مسافری در حال انجام است. صادرات هوایی به ویژه در زمینه ماهی قزل آلای تازه به دلیل علاقه مندی کشورهای منطقه مانند روسیه توجیه اقتصادی دارد.

استاندار زنجان با اشاره به آمار صادرات استان گفت: در سال ۱۴۰۳ حجم صادرات استان به ۶۷۴ میلیارد تومان رسید که رقم قابل توجهی است و نشان دهنده ظرفیت بالا برای تجارت بین المللی می باشد. با توسعه زیرساخت ها و ثبات مدیریتی این رقم می تواند چندین برابر شود.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "حفره در زنجیره تصمیم گیری در زنجان وجود دارد" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "حفره در زنجیره تصمیم گیری در زنجان وجود دارد"، کلیک کنید.