علت بد استارت خوردن خودرو
ممکن است برای هر کسی پیش بیاید که صبح زود زمانی که خودروی خود را استارت میزند، خودرو دیر روشن شود یا اصلا روشن نشود. در این حالت شمع خودرو نمی تواند جرقه لازم را برای روشن شدن خودرو تولید کند. در چنین شرایطی باید حتما به مکانیک مراجعه کنید تا خودروی شما را عیب یابی و آن را رفع نماید. در ادامه مطلب به علل سخت روشن شدن خودرو می پردازیم. در کلاس برق خودرو به صفر تا صد تعمیرات برقی انواع ماشین های ایرانی و خارجی می پردازیم.
· مشکلات مربوط به باتری خودرو
ممکن است علت روشن نشدن خودرو در صبح مربوط به باتری خودرو باشد. این مشکلات در چند گروه طبقه بندی می شود که شامل موارد زیر می باشد:
1) تاثیر هوای سرد بر عملکرد باتری خودرو
یکی از خطرات بزرگ برای باتری خودرو، سرد شدن آب و هوا است. زمانی که هوا سرد می شود مشکلات زیادی برای باتری به وجود می آورد. از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- آب و هوا بسیار سرد سبب می شود تا مایع داخل باتری دچار یخ زدگی شود.
- در هوای خیلی سرد باتری خودرو 50 درصد از قدرت خود را از دست می دهد.
- سخت کار کردن باتری خودرو در زمان استارت به دلیل سفت شدن روغن موتور.
- استفاده بیش از حد از برق باتری به وسیله دستگاه هایی مانند پنجره های برقی، سانروف و سیستم های صوتی.
رانندگان باید در هوای سرد بیشتر از باتری خودرو مراقبت کنند و دائما آن را چک کنند. مهم ترین نکته ای که باید در هوای سرد رعایت کرد، گرم نگه داشتن باتری خودرو در در این هوا می باشد.
2) وصل ماندن وسایل الکتریکی در طول شب
یکی از دلایلی که باعث می شود باتری خودرو ضعیف شود، روشن ماندن چراغ های ماشین، سیستم صوتی و سایر موارد به صورت مداوم است. به عبارتی دیگر هنگام خاموش کردن ماشین از خاموش بودن چراغ ها، سیستم صوتی و سایر مواردی که از برق باتری استفاده می کنند، اطمینان حاصل کنید تا برق باتری خودرو بیهوده مصرف نشود. بی دقتی در این مورد و پیوسته بودن آن منجر می شود تا باتری خودرو در کوتاه مدت عملکرد مناسب خود را از دست بدهد و استارت خوردن ماشین به سختی انجام شود.
3) ضعف و خوردگی باتری خودرو
یکی از علت هایی که موجب می شود تا خودرو در صبح بد استارت بخورد و یا روشن نشود خوردگی در ترمینال باتری خودرو می باشد. این خوردگی ها باعث ایجاد سولفات می شود. این سولفات ها باعث به وجود آمدن مقاومت اضافی می شود و منجر خواهد شد تا جریان الکتریکی که برای روشن شدن موتور لازم است را کاهش می دهد. در نهایت می توانید با تمیز کردن ترمینال ها از خوابیدن باتری و خاموش ماندن خودرو جلوگیری کنید.
4) کثیف بودن فیلتر بنزین
گاهی ممکن است کثیف شدن فیلتر بنزین و رسوبات بیش از حد در آن باعث می شود تا سوخت از سمت باک بنزین به سمت موتور مسدود شود و خودرو روشن نشود. بهتر است که هر 30 تا 35 هزار کیلومتر فیلتر بنزین را تعویض کنید تا از به وجود آمدن این مشکلات جلوگیری کنید.
5) وجود مشکل در شمع ها
گاهی ممکن است که شمع خودرو به درستی جرقه نزند که این اتفاق باعث خواهد شد تا سیستم احتراق خودرو دچار مشکل شود و خودرو روشن نشود. می تواند خرابی در وایر، خود شمع ها و کویل های خودرو باعث روشن نشدن خودرو شوند. زمانی که شمع خودرو دچار خرابی شود قابل تشخیص می باشد و باید سریعا تعویض گردد.
6) مشکلات سیم کشی
استارت خودرو انرژی خود را از راه 2 سیم مثبت و منفی که از باتری به سیم برق خودرو وصل شده است تامین می کند. اگر این 2 سیم اتصالات لازم را با دو قطب منفی و مثبت برقرار نکنند باعث می شود تا خودرو بد استارت بخورد و دیر روشن شود. برقرار نشدن این اتصالات می تواند به دلیل این باشد که سر باتری را رسوبات گرفته باشد. شما می توانید با ریختن آب جوش بر روی رسوباتی که بر روی باتری خودرو وجود دارد را از بین ببرید و اتصال بین باتری و سیم های دارای جریان الکتریکی را برقرار کنید.
7) سوزن های انژکتور:
از دیگر علت های بد استارت خوردن خودرو می تواند سوزن های انژکتور باشد. در روز های سرد برای روشن شدن خودرو سوخت بیشتری وارد موتور خودرو می شود، اگر سوزن های انژکتور نسبت به حالت معمولی گرفته باشند پاشش سوخت به موتور کاهش پیدا می کند.
این اتفاق می تواند باعث روشن نشدن خودرو و بد استارت خوردن در حالت سرد می باشد. شما می توانید با شستن سوزن های انژکتور این گرفتگی و ایراد را برطرف کنید و مشکل خودروی خود را با هزینه بسیار پایین برطرف نمایید.
8) گرمکن دریچه گاز
وظیفه این گرمکن این است که زمانی که پولکی و یا استپر دچار یخ زدگی شود آن را برطرف نماید. اگر گرمکن دریچه گاز دچار ایراد و یا خرابی شود مقدار هوایی که برای ورودی موتور خودرو لازم است و توسط استپر تعیین می شود کاهش پیدا می کند و موجب می شود بعد از روشن شدن موتور خاموش شود. گاهی ممکن است با برداشتن پای خود از روی گاز خودرو نیز خاموش شود.
9) دیر روشن شدن خودرو در حالت گرم:
از دیگر علت هایی که باعث بد استارت خوردن خودرو می شود هوای بیش از حد گرم می باشد. در اثر هوای بسیار گرم سوخت های ناپایدار در خودرو که به صورت سوخت مصرفی استفاده می شود زودتر تبخیر می شوند. موتور خودرو تحت تاثیر افزایش بخار، قرار می گیرد و همین اتفاق موجب می شود تا خودرو بد استارت بخورد و دیر تر روشن شود.
10)خالی بودن باک خودرو:
زمانی که باک خودرو خالی باشد، قطعا سوختی برای روشن شدن موتور وجود ندارد و خودرو روشن نخواهد شد.
سخن آخر
در این مطلب به علت هایی که باعث بد استارت خوردن خودرو می شود، اشاره کردیم. همانطور که گفته شد خرابی و کثیفی شمع های خودرو از مهمترین علت های این مشکل می باشد. برای افزایش راندمان موتور خودرو هر 30 کیلومتر شمع و وایر خودرو را تعویض کنید.
حتما از سالم بودن پمپ بنزین، کارکرد درست استپر موتور، تمیز بودن انژکتور و سالم بودن گرمکن دریچه و کویل ها مطمئن شوید. بررسی کردن ایت قسمت ها باعث می شود تا از بد استارت خوردن خودرو و روشن نشدن آن جلوگیری کنید. حتما هر 2 سال یکبار خودروی خود را به مراکز عیب یابی ببرید تا متخصصان در این زمینه خودروی شما را عیب یابی و در صورت لزوم آن را رفع نمایند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "علت بد استارت خوردن خودرو" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "علت بد استارت خوردن خودرو"، کلیک کنید.