اضافه طبقه و حذف عوارض تغییر کاربری برای مرمت بناهای فرسوده و تاریخی تهران
شهردار منطقه 12 در مورد تمهیدات جدید نوسازی در بافت فرسوده و تاریخی در این منطقه توضیحاتی ارایه و جزییات دو طرح ویژه نوسازی را تشریح کرد.
وحیدرضا محمدی انارکی در گفت وگو با نکستونز، در مورد نوسازی بافت فرسوده در فضاهای میراثی منطقه 12 با بیان اینکه بیش از نیمی از این منطقه در محدوده بافت فرسوده قرار دارد، گفت: بافت فرسوده این منطقه ریزدانه، نفوذناپذیری و ناپایدار است؛ اما دقیقا بافت فرسوده و ناپایدار در میانه بافت تاریخی و میراثی قرار دارد که برای نوسازی آن باید دستورالعمل های خاصی تهیه کرد و با توجه به شرایط فعلی که قوانین میراثی برای نوسازی و مقاوم سازی ملک تکلیف تعیین می کند شاهد هستیم که حتی مشوق های شهرسازی نیز نمی تواند مالکان را ترغیب به نوسازی و بهسازی املاک فرسوده و ناپایدار کند.
وی با بیان اینکه در کنار بافت مسکونی، وجود بازار قدیمی تهران با محدوده 112 هکتاری قرار دارد که این محدوده نیز به دلیل تاریخی و فرسوده بودنش در زمره محدوده های ناایمن شهر تهران تبدیل شده است، افزود: به عبارت دیگر از مساحت 1600 هکتاری منطقه 12، 560 تا 570 هکتار از این محدوده در محدوده بافت فرسوده و ناپایدار قرار دارد.
توافق منطقه 12 با معاونت شهرسازی شهرداری تهران برای ساخت و ساز در محدوده های میراثی
محمدی انارکی در مورد سرانجام ساخت و ساز ساختمانها در محدوده های میراثی گفت: طبق توافقی که با معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران انجام شده، مقرر شد تا املاکی که در محدوده میراثی منطقه قرار گرفته و دارای محدودیت ارتفاعی تا 10 و نیم متر دارند مانند محله های تاریخی سنگلچ، امامزاده یحیی و …که مجوز ساخت بیشتر از 3 طبقه را نیز به دلیل قوانین میراثی ندارند؛ بتوانند 40 تا 50 سانت پایین بروند تا بتوانند 4 طبقه بسازند.
وی ادامه داد: دقت داشته باشید که به دلیل قوانین میراثی در حال حاضر هیچ رغبتی برای ساخت و ساز و احیای بافت فرسوده در این محدوده ها وجود ندارد. اما این توافق باعث می شود تا مالکان به جای اینکه کف ملک را همسطح زمین بسازند 60 سانت به زیر بروند تا مجوز 4 طبقه را بگیرند. در این صورت قوانین میراثی مبنی بر رعایت ارتفاع نیز از سوی این مالکان رعایت می شود.
حذف عوارض تغییر کاربری برای مرمت بناهای تاریخی تهران
محمدی انارکی با بیان اینکه شورای شهر تهران نیز برای کمک به بهبود وضعیت موجود مصوبه ای تحت عنوان ” 2040 ” داشته که این مصوبه مربوط به املاکی است که به ثبت میراث فرهنگی رسیده و عملا اجازه ساخت و ساز و تخریب را ندارند، افزود: اگر مالک تصمیم به تغییر کاربری این ملک از مسکونی به فرهنگی و یا تجاری را داشته باشد، طبق قوانین قبلی باید عوارض این تغییر کاربری را پرداخت می کرد؛ اما این مصوبه این امکان را به مالکان خانه های تاریخ می دهد که بدون پرداخت عوارض اقدام به مرمت بنای تاریخی خود و از همه مهمتر تغییر کاربری کنند.
وی اظهار کرد: همچنین بر اساس این مصوبه در حمایت از مرمت و احیای بناهای تاریخی، در صورت نیاز به احداث الحاقات جدید مشروط بر این است که آسیبی به هویت تاریخی، کالبدی، بصری و سازه ای ملک میراثی وارد نشود، ضمن اینکه رعایت نکات ایمنی؛ صرفا بعد از تایید وزارت میراث فرهنگی، الحاقات جدید صرفا جهت تامین فضای پشتیبانی مرتبط غیر تجاری همچون ساخت سرویس بهداشتی، آشپزخانه، تاسیسات، پارکینگ و… مجاز و عوارض الحاقات جدید به صورت فضای پشتیبان، مشمول مصوبه 4020 می شود.
پایان خبر نکستونز
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "اضافه طبقه و حذف عوارض تغییر کاربری برای مرمت بناهای فرسوده و تاریخی تهران" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "اضافه طبقه و حذف عوارض تغییر کاربری برای مرمت بناهای فرسوده و تاریخی تهران"، کلیک کنید.