درمان دارویی اختلال یادگیری در کودکان

دیدن کودکی که در خواندن، نوشتن، یادگیری اعداد و محاسبات به مشکل بر می خورد و به همین دلیل مورد تمسخر هم کلاسی هایش قرار می گیرد بسیار سخت و آزار دهنده است به خصوص برای والدین چنین کودکانی. بهتر است بدانیم که این کودکان دچار هستند و به هیچ عنوان مشکل کند ذهنی، عقب ماندگی و دیگر مشکلات هوشی و ذهنی را ندارند. همیشه لباس پلیس پسرانه را پس از استفاده شستشو دهید تا از بهداشت کودکان مراقبت شود . ما در این مقاله به بررسی موضوع اختلالات یادگیری در کودکان می پردازیم، نشانه های رفتاری چنین کودکانی را بیان کرده و راه درمانی آن را توضیح خواهیم داد، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید. همچنین می توانید برای توضیحات بیشتر در این زمینه با مشاوران دکتر فکر تماس بگیرید.

درمان دارویی اختلال یادگیری در کودکان

درمان دارویی اختلال یادگیری در کودکان

بهتر است بدانیم که آن ها از ضریب های هوشی متوسط و متوسط به بالا نیز برخوردار هستند همانند بسیاری از کودکان دیگری که در یادگیری دچار اختلال نمی شوند. متاسفانه ممکن است برخی از افراد چه بزرگسال و چه کودک از چنین کودکانی به عنوان کند ذهن یاد کنند در حالی که آن ها هیچ مشکلی از لحاظ بهره هوشی ندارند و به همین علت امروزه از لفظ مشکل در یادگیری نیز برای این موضوع استفاده نمی شود زیرا این کودکان مشکل خاصی ندارند و فقط به واسطه یک مسیر عصبی متفاوت، به خوبی قادر به درک و پردازش سریع برخی از موضوعات نخواهند بود. معمولا سوالات بسیار زیادی برای والدین چنین کودکانی به وجود می آید، مثلا اینکه راه تشخیص قطعی این اختلالات چیست، آیا راه درمان نیز دارد؟ یا اینکه کودکان آن ها چطور می توانند با چنین شرایطی به تحصیل بپردازند.

همانطور که گفتیم متاسفانه باورهای غلطی راجع به در میان مردم رواج یافته که ناشی از عدم اطلاع رسانی و عدم آگاهی کافی می باشد، به همین علت در ابتدای مطلب بهتر است با مفهوم کلی این اختلال آشنا شویم. اختلال در یادگیری نوعی اختلال عصبی شناختی است یعنی مشکلات پردازشی در مغز و سیستم عصبی مانع از درک سریع و درست کودکان از موضوعات مختلف می شوند. اختلال یادگیری به معنای اوتیسم، اختلالات فکری، بینایی، شنوایی یا رفتاری نیست زیرا این اختلالات ناشی از مشکلات فیزیولوژیکی در ساختار چشم، گوش و یا مغز هستند، در حالی که اختلالات یادگیری ناشی از انتقال پیام های عصبی در یک مسیر متفاوت از بقیه افراد می باشد نه اینکه مشکلی ساختاری و یا نقص اندام وجود داشته باشد

. کودکانی که دچار اختلال در یادگیری هستند معمولا در یک یا چند مورد از هِجی کردن کلمات، جمله سازی، خواندن، نوشتن و یادگیری اعداد و محاسبات به مشکل بر می خورند. به بیان ساده تر این کودکان همانند دیگر دوستان خود نمی توانند به سرعت اطلاعات دریافتی از چشم یا گوش خود را پردازش و درک کرده و سپس با سرعت بالا به آن ها پاسخ بدهند، به همین علت در رو خوانی کردن کتاب های درسی خود و جمله بندی کردن یا هِجی کلمات دچار اختلال می شوند. اگر به کودکی که دچار اختلال در یادگیری است توجه کنید متوجه خواهید شد که در هنگام روخوانی از یک کتاب ابتدا کلمات را بدون بلند کردن صدای خود و فقط با تکان دادن لب هایش هِجی می کند تا از درست بودن آن ها اطمینان حاصل نماید.

اختلالات یادگیری در کودکان به طور مشهودی در رفتار آن ها به خصوص با ورود به مدرسه نمایان می شود و در این مواقع نقش والدین و معلمان برای توجه و دقت به رفتار کودکان و تشخیص اختلالات یادگیری بسیار مهم است، زیرا کودکی که دچار چنین اختلالی باشد با یکی دوبار تمرین کردن درس های مدرسه را یاد نمی گیرد و قطعا با مشکل مواجه خواهد شد. برخی از کودکان ممکن است در هجی کردن مشکل خاصی نداشته باشند و یا اینکه با آموزش و تمرین بتوانند کلمات را درست تلفظ کنند، ولی در کنار هم قرار دادن کلمات و جمله بندی کردن دچار اختلال شوند، همین موضوع نیز می تواند یکی از علل مشکل در روخوانی کردن این کودکان باشد. برخی از کودکان با دیدن مشکل در خواندن و نوشتن هم کلاسی های خود متعجب شده و آن ها را مسخره می کنند زیرا به نظر آن ها ساده ترین کار ممکن خواندن و نوشتن است.

به هنگام رانندگی در معابر پرترافیک همیشه لباس پلیس راهنمایی و رانندگی خود را بپوشید . شاید تصور کنید که این کودکان فقط در بیان و تلفظ کردن مشکل دارند و نوشتن برایشان آسان است، در حالی که خلاف این موضوع صدق می کند و کودکانی که دچار اختلالات یادگیری هستند در نوشتن صحیح کلمات و قرار دادن پشت سر هم حروف یک کلمه دچار مشکل می شوند. کودکانی که دچار اختلالات یادگیری هستند به دلیل عدم پیشرفت در موضوعات درسی و سخت بودن انجام تکالیف مدرسه، تمایلی به تمرین کردن و پرداختن به تکالیف درسی ندارند، این کودکان با آگاهی از عواقب انجام ندادن تکالیف همچنان از این کار خودداری می کنند و اکثر اوقات اگر برای انجام تکالیف درسی مورد فشار قرار بگیرند، دچار تکانه های عصبی می شوند و گاهی گریه می کنند.

مورد تمسخر قرار گرفتن کودکانی که دچار اختلال در یادگیری هستند موجب عدم یا در آن ها می شود و ناامیدی به چنین کودکانی در این مواقع غلبه می کند، زیرا علاوه بر اینکه در روند تحصیلی پیشرفت نمی کنند بلکه رفتار اشتباه هم کلاسی ها نیز به مشکلات آن ها افزوده می شود. همانطور که گفتیم اختلالات یادگیری در کودکان به معنای ضعیف بودن آن ها در تمامی زمینه ها و دروس آموزشی نیست، بلکه در یک یا حداکثر چند درس محدود مشکل خواهند داشت. این کودکان قطعا اگر مورد حمایت خانواده و معلمان خود قرار بگیرند علاوه بر اینکه اختلال یادگیری آن ها برطرف و کنترل می شود، بلکه استعداد مختص خود را در یک زمینه به بهترین نحو شکوفا می کنند. متاسفانه اختلالات یادگیری در کودکان موجب به هم خوردن تمرکز آن ها می شود و کودکان قادر به درک سریع آنچه که می شوند و یا می بینند نخواهند بود.

عدم پیشرفت در یادگیری، جا ماندن از بقیه هم کلاسی ها، فشارهای روانی وارد شده از جانب والدین و معلمان همگی باعث ایجاد استرس و اضطراب در کودکانی می شود که دچار اختلالات یادگیری هستند. به تدریج میزان استرس بیشتر شده و همین حس تبدیل به یکی از عوامل تشدید کننده اختلال در یادگیری خواهد شد. یکی از نشانه هایی که در کنار دیگر موارد به شناسایی کودکانی که دچار اختلالات یادگیری هستند کمک می کند، حرکت دادن سر به جای چشم در هنگام مطالعه کردن و روخوانی کتاب ها می باشد. چنین کودکانی علاوه بر اینکه در هنگام نوشتن جملات و یا خواندن کتاب ها نمی توانند به خوبی جمله بندی کنند، این مشکل را به هنگام صحبت های روتین نیز ممکن است داشته باشند، به نحوی که کلمات غیر مرتبط را در کنار هم برای بیان یک موضوع استفاده می کنند.

این کودکان به دلیل عدم اطمینان نسبت به آنچه که می بینند یا می شوند در بیان کردن جملات و حرف زدن با فرد مقابل، خیلی آرام صحبت می کنند تا اگر اشتباهی در بیان جملات دارند کسی متوجه آن ها نشود. این اقدام کودکان علت دیگری نیز می تواند داشته باشد و آن هم عدم اعتماد به نفس می باشد. این کودکان حتی بدون نیاز به خواندن و نوشتن، در پردازش و درک آنچه که می بینند و می شنوند برای پاسخگویی شفاهی و کلامی نیز دچار اختلال می شوند. همانطور که گفتیم کودکانی که دچار اختلالات یادگیری هستند در همه این زمینه ها با مشکل مواجه نخواهند بود، پس می توان خیلی بهتر به روند کنترل و درمان آن ها کمک کرد.

درمورد علت به وجود آمدن اختلال در یادگیری نمی توان به طور قطعی یک عامل را معرفی کرد و تمامی کودکان را به همان مورد تعمیم داد، بلکه طبق بررسی های انجام شده چندین عامل در به وجود آمدن اختلالات یادگیری کودکان نقش دارند. در مغازه های مختلف، قیمت لباس بسیج ممکن است متفاوت باشد . در ادامه مطلب این موارد را بررسی می کنیم: بدون شک برخی از عوملی که در خانواده، محیط زندگی و یا محیط آموزشی کودکان وجود دارند در شکل گیری اختلال در یادگیری موثر هستند، از این موارد می توان به کمبود توجه و عدم ارتباط عاطفی والدین، خواهر و برادر با کودکان، تنبیه های بدنی توسط والدین و یا برخی از معلمان در راستای عدم یادگیری آموزش های مدرسه، بی اهمیت جلوه دادن تحصیل برای کودکان توسط اطرافیان، کمبود امکانات رفاهی، ، مقایسه کردن و سرخوردگی کودکان، و…. اشاره کرد.

بنابراین والدین و معلمان باید به این موضوع توجه داشته باشند کودکانی که به تازگی وارد مدرسه می شوند با یک شرایط و محیط جدید رو به رو شده و گاهی می ترسند و دچار اختلال در یادگیری می شوند، در این مواقع آن ها نیازمند حمایت والدین و معلمان خود می باشند. همه ما می دانیم که ذهن برای اینکه کارایی داشته باشد نیازمند تغذیه شدن است، اگر تغذیه کودکان به خوبی نیازهای جسمی آن ها تامین نکند قطعا مغز توانایی یادگیری خود را کاهش می دهد. بنابراین عدم توجه به تغذیه مورد نیاز کودکان یکی از عوامل فیزیولوژیکی است که در به وجود آمدن اختلالات یادگیری نقش دارد. از دیگر موارد این عامل می توان به مادر در طول دوره ، وارد شدن ضربه و صدمات به مغز کودکان اشاره کرد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "درمان دارویی اختلال یادگیری در کودکان" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "درمان دارویی اختلال یادگیری در کودکان"، کلیک کنید.