امنیت سوریه، موضع مشترک ایران و عمان 

امنیت سوریه، موضع مشترک ایران و عمان 

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه تغییر حاکمیت در سوریه و ارتباط گیری تحریرالشام با کشورهای حوزه خلیج‌فارس موضوعات در دستور کار رایزنی ایران و عمان است، گفت: موضوعات منطقه‌ای، همکاری اقتصادی و تجاری ایران در منطقه و فرامنطقه ازجمله نکات مورد بحث وزیر امور خارجه عمان با مسئولان جمهوری اسلامی ایران است.

به گزارش نکستونز،  سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار وزیر امور خارجه عمان گفت: همکاری‌های ایران و عمان در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و … در حال گسترش است. سفر وزیر امور خارجه عمان به تهران به موقع بود. کمیسیون مشترک دو کشور ماه آینده در مسقط برگزار می‌شود.

وی افزود: درباره موضوعات منطقه‌ای نگاه نزدیکی با دوستان عمانی داریم و مشورت مفصلی در زمینه فلسطین و جنایت‌های رژیم صهیونیستی داشتیم. درباره سوریه بر حفظ تمامیت ارضی، دخالت نکردن در امور این کشور و احترام به همه احزاب و مذاهب اتفاق نظر داریم. مواضع ما با عمان مشابهت بسیاری دارد و خواهان امنیت در سوریه و پایان اشغال خاک این کشور هستیم.

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی درباره اهمیت سفر وزیر امور خارجه عمان به تهران به «راهبرد معاصر» گفت: سفر وزیر امور خارجه عمان به تهران در شرایط کنونی با توجه به تغییرات ایجاد شده در سوریه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. پادشاهی عمان در چهار دهه گذشته نقش تأثیرگذاری در حل بسیاری از بحران های منطقه ای به ویژه توافقنامه برجام و نزدیکی دیدگاه های تهران و ریاض ایفا کرده است.

وی افزود: با توجه به شرایط کنونی منطقه و اینکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به زودی وارد کاخ سفید می شود، به دلیل ادبیات تهاجمی اش نسبت به کشورهای نفت خیز حوزه خلیج فارس، نگرانی هایی میان این کشورها ایجاد شده است. 

کارشناس سیاست خارجی عنوان کرد: کشورهای حوزه خلیج فارس خاطره خوبی از نگاه های تحقیرآمیز ترامپ نسبت به خود ندارند، لذا به نظر می آید طرح بسیار مهم اقتصادی از سوی آمریکا برای انتقال گاز کشورهای حوزه خلیج فارس به اروپا در دستور کار قرار گرفته است.

هانی زاده گفت: ایلان ماسک، مشاور دونالد ترامپ به‌تازگی طرحی ارائه کرد که به موجب آن گاز کشورهای حوزه خلیج فارس از قطر و کشورهای عربی به سمت اروپا امتداد می یابد. پروژه 20 میلیارد دلاری که سنگین به شمار می رود و می تواند جایگزین گاز روسیه شود.

وی تصریح کرد: این طرح که انتظار می‌رود ایلان ماسک در آن شریک شود، ایران را به عنوان کشور بزرگ تولیدکننده گاز بخشی از مشارکت کننده بسیار مهم این پروژه سنگین مورد نظر دارد.

کارشناس سیاست خارجی عنوان کرد: احتمال داده می شود سفر وزیر امور خارجه عمان به تهران برای انتقال این قبیل پیام‌هاست؛ پیام برای همکاری با ایران به عنوان بزرگترین شریک تجاری و انرژی کشورهای حوزه خلیج فارس برای انتقال انرژی به اروپا. از این منظر سفر وزیر امور خارجه عمان به تهران بسیار حائز اهمیت است.

وی عنوان کرد: تغییر حاکمیت سوریه و اینکه تحریرالشام با کشورهای حوزه خلیج فارس ارتباط گرفته است، مجموعه موضوعاتی است که در دستور کار رایزنی ایران و عمان قرار دارد. موضوعات منطقه ای، همکاری اقتصادی و تجاری ایران در ابعاد غرب آسیا و فرامنطقه ازجمله موضوعات مورد رایزنی وزیر امور خارجه عمان با مسئولان جمهوری اسلامی ایران است.

هانی زاده گفت: به نظر می آید پادشاهی عمان می تواند حلقه ارتباطی مناسبی میان ایران و هیئت حاکمه جدید سوریه باشد و به عنوان میانجی میان ایران و تحریرالشام نقش مثبتی ایفا کند.

*بازنشر مطالب دیگر رسانه‌ها در نکستونز به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می‌باشد.

پایان خبر نکستونز

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "امنیت سوریه، موضع مشترک ایران و عمان " هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "امنیت سوریه، موضع مشترک ایران و عمان "، کلیک کنید.