ابتکار فناورانه در میوه‌دهی گل‌های زینتی سخت‌تکثیر؛ پایه‌های رویشی ۴ برابر بذر‌ها میوه می‌دهند

عصر امید غذا و فراسودمندها؛

ابتکار فناورانه در میوه‌دهی گل‌های زینتی سخت‌تکثیر؛ پایه‌های رویشی ۴ برابر بذر‌ها میوه می‌دهند

یک شرکت فناور به تولید گل‌های زینتی سخت‌تکثیر با پایه‌های رویشی می‌پردازد که در مقایسه با پایه‌های بذری چهار برابر قابلیت میوه‌دهی دارد.

شهین تیموری آذر مدیرعامل و مجری طرح یک شرکت فناور که با محصول گل‌های زینتی سخت‌تکثیر و پایه‌های رویشی در ششمین رویداد ملی عصر امید با عنوان «غذا و فراسودمندها» در دانشگاه آزاد ارومیه حضور داشت در گفت‌وگو با خبرنگار نکستونز درباره این محصول اظهار کرد: روی گل‌هایی کار می‌کنیم که تکثیر ساده‌ای ندارند به‌طوری‌که تکثیر این قبیل گل‌ها هم زمانبر است و هم هزینه‌بر؛ اما ارزش اقتصادی بسیار بالایی دارند.

وی با تأکید بر اینکه روی پایه‌های رویشی اصلاح شده مانند GF، GN، MYROBALAN و پایه رویشی Gisela هم کار می‌کنیم، ادامه داد: پایه‌های رویشی و گل‌های زینتی سخت‌تکثیر را تولید می‌کنیم و با استقرار در مرکز تحقیقات کشاورزی مشترک با پارک علم و فناوری آذربایجان غربی فعالیت خود را پیش می‌بریم.

مدیرعامل و مجری طرح شرکت فناور عنوان کرد: پایه‌های تولید شده رویشی هستند و در مقایسه با پایه‌های بذری استفاده بیشتری دارند؛ چراکه پایه‌های بذری از سال 1975 منسوخ شده‌اند و دیگر کاربردی ندارند.

تیموری آذر تأکید کرد: پایه‌های بذری هزینه بالا و بازدهی بسیار کمتری دارند، از سویی سنتی هستند، در مقال پایه‌های رویشی زمان کمتری برای میوه‌دهی نیاز دارند، درست است نسبت به پایه‌های بذری و سنتی هزینه بالایی دارند؛ اما در زمان کمتری به ثمر می‌رسند، به‌طوری‌که بین دو تا سه سال به باردهی خواهند رسید.

وی اضافه کرد: پایه‌های رویشی در سال سوم به باردهی اقتصادی می‌رسند ودر مقایسه با پایه‌های بذری بین دو تا چهار برابر میوه می‌دهند و دارای قد کوتاه و عمر طولانی‌تری هستند، «نماتدها»(کرم‌های لوله‌ای) هم مقاومت‌ کمتری دارند؛ اما پایه‌های رویشی در مقابل کم‌آبی مقاوم‌تر هستند و میوه یکسان تولید می‌کنند.

مدیرعامل و مجری طرح شرکت فناور یادآور شد: پایه بذری سال هفتم یا هشتم به میوه‌دهی می‌رسد، در حالی که پایه‌های رویشی در سال دوم میوه می‌دهد و برای صنعت کشاورزی هم بسیار مفید است.

به گزارش نکستونز، ششمین رویداد ملی عصر امید در حوزه کشاورزی با عنوان «غذا و فراسودمند‌ها» از ۲۲ تا ۲۴ آبان ۱۴۰۳ با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان و فناور در حوزه صنایع غذایی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه برگزار شد و فناوران محصولات فناور و دانش‌بنیان خود را در حوزه‌های مختلف کشاورزی، صنایع غذایی، امنیت غذایی و … به نمایش گذاشتند.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ابتکار فناورانه در میوه‌دهی گل‌های زینتی سخت‌تکثیر؛ پایه‌های رویشی ۴ برابر بذر‌ها میوه می‌دهند" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ابتکار فناورانه در میوه‌دهی گل‌های زینتی سخت‌تکثیر؛ پایه‌های رویشی ۴ برابر بذر‌ها میوه می‌دهند"، کلیک کنید.