الفتنسب: نگذارید اتحادیه کسبوکارهای مجازی منحل شود
تینا مزدکی: دومین انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی پس از گذر از مشکلات متعدد، سرانجام آخر مهرماه برگزار میشود. گویا پیشازاین، قرار بود انتخابات در آبان سال ۱۴۰۰ برگزار شود؛ اما به دلایل گوناگون، انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی تا امسال به تعویق افتاد.
فراخوان ثبتنام نامزدها، دیماه سال گذشته منتشر شد و هیئت عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور نیز هفته گذشته با انتشار اطلاعیهای اعلام کرد که انتخابات این صنف ۳۰ نکستونز امسال برگزار خواهد شد.
در فهرست نامزدهای انتخابات، جای خالی مدیران برخی از کسبوکارهای مطرح به چشم میخورد که بهعناوینمختلف رد صلاحیت شدهاند یا مدارکشان را تکمیل نکردهاند و در مواردی هم گفته شد که زمان کافی برای پیگیریهای صنفی نداشتند و گویا خودخواسته کنار رفتهاند. بنابراین اکنون از ۱۱۰ نفری که برای دومین دوره انتخابات اعضای هیئتمدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی ثبتنام کرده بودند؛ تنها ۴۶ نفر از آنها تائید صلاحیت شدند.
برای شفافیت بیشتر در خصوص اتفاقاتی که اخیراً اتحادیه از سر گذرانده، با رضا الفت نسب، عضو هیئتمدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی، گفتوگویی داشتم. او در ابتدا در مورد به تعویق افتادن انتخابات اتحادیه گفت که گویا قرار بود انتخابات در آبان ۱۴۰۰ برگزار شود اما یک روز گفتند ماه رمضان است و افراد باید روزه خود را بشکنند، یک روز گفتند کرونا است و یک روز هم گفتند اتحادیه باید دوتکه شود و بهاینترتیب، انتخابات را به مدت سه سال با بهانههای مختلف به تعویق انداختند.
نمیخواهند اتحادیه کسبوکارهای مجازی قدرت بگیرد
حال پس از سه سال و با آمدن دولت جدید قرار است انتخابات برگزار شود؛ الفت نسب دراینباره گفت:« امیدوارم روزی مشخص شود که پشت این داستان چه بود، اما از دید من موضوع عادی نبود. حتی با توجه به شواهد، اتحادیههای دیگری تاکنون چنین موضوعی برایشان پیش نیامده است. مدتها قبل ما مخالفت اتحادیه را با طرح صیانت مطرح کردیم و دولت قبل هم که سر کار آمد، این جریانات پشت سر هم برای ما به وجود آمد و اتفاقاتی در اتحادیه افتاد که کار به اینجا رسید.»
او بابیان این موضوع که کسانی هستند که نمیخواهند اتحادیه قدرت بگیرد، گفت:« هرسال افراد و مجموعههایی به دنبال این بودند که اتحادیه تضعیف شود؛ با بهانههای مختلف جلوی اتحادیه ایستادند، انتخابات را عقب انداختند و تلاش کردند آن را تفکیک کنند وازدید من به دنبال این بودند که اتحادیه را تضعیف کنند.»
او همچنین در مورد تصمیمگیری که برای تفکیک اتحادیه گرفتهشده بود گفت:« به ما گفتند اتحادیه کسبوکارهای مجازی کارایی لازم را ندارد؛ باید این اتحادیه به دو اتحادیه خدماتی و اتحادیه توزیعی مجازی تفکیک شود. اگرچه برای این هدف بسیار تلاش کردند اما باز عقلا و سازمانهایی مذاکره کردند و با این تصمیم مخالفت کردند و به آنها گفتند بر اساس چه دلیلی میخواهید اتحادیه را تفکیک کنید. ضمن اینکه بدنه کارشناسی کسبوکارها هم مخالف این بودند که بدون کار کارشناسی اتحادیه دوتکه یا بیشتر شود.»
چرا نامزدها، رد صلاحیت شدند؟
حال با نزدیک شدن به زمان انتخابات اتحادیه کسبوکارهای مجازی میبینیم که نام برخی از اشخاص شناختهشده در حوزه استارتاپی کشور در فهرست نامزدها به چشم نمیخورد؛ این در حالی است که طبق برخی گزارشها علت درستی برای رد صلاحیت این افراد ذکر نشده است. رضا الفت نسب در این مورد توضیح داد:«تا جایی که اطلاع داریم تقریباً ۹۵ درصد از این دوستانی که ثبتنام کرده بودند و رد صلاحیت شدند، به دلیل عدم تکمیل مدارک و یک سری آزمایشها بود که این افراد ندادند.تعدادی از افراد که تائید صلاحیت شدند هم از برندها و شهرهای مختلف هستند. آنها مدارک خود را دادند و طبق قانون کارهایی که قرار بود انجام دهند را انجام دادند. ماقبل از اینکه نامزدها را اعلام کنند، خیلی از دوستان خواستیم که مدارک خود را تحویل دهند و این حقی که برایشان وجود دارد را خودشان به دست خودشان ضایع نکنند. حال یکسری از افراد رفتند، تائید شدند و اکنون در لیست هستند و تعدادی از دوستان هم نرفتند. البته افرادی هم بودند که برای دلیلی غیر از مدرک رد صلاحیت شدند، اما تعدادشان قطعاً زیاد نیست.»
منحل شدن اتحادیه، بلایی بر سر کسبوکارهای مجازی
او در ادامه در مورد پیامدهای عدم برگزاری انتخابات اتحادیه گفت:« اگر انتخابات اتحادیه به هر دلیلی به حدنصاب نرسد و افراد رأی ندهند، بر اساس قانون نظام صنفی اتحادیه منحل خواهد شد و کسبوکارها زیر نظر اتحادیههای همگن خود یا همان اتحادیههای صنفی آفلاین خواهند رفت. این اتفاق خوب نیست، سالهای گذشته برای به وجود آمدن این اتحادیه تلاش شد تا درگیر موضوعات مربوط به اتحادیههای صنفی و سایر شهرها نشود.»
گویا انتخابات اتحادیه در سه مرحله برگزار میشود؛ در مرحله اول باید یکسوم اعضای صنف که دارای جواز کسب از اتحادیه هستند باید رأی بدهند، در مرحله دوم و سوم یکچهارم اعضا باید حضورداشته باشند. در هر مرحله اگر اعضا به حد گفتهشده برسند، انتخابات در آن مرحله تمام میشود اما اگر اعضا به حدنصاب نرسند، انتخابات تا مرحله دوم و سوم ادامه میابد. منحل شدن اتحادیه کسبوکارهای مجازی زمانی رخ میدهد که در مرحله سوم هم تعداد اعضا به حدنصاب نرسد.
الفت نسب گفت:« ۸۲۰۰ اتحادیه در سراسر کشور وجود دارد؛ هرکدام از این اتحادیهها در آن سالها ادعا میکردند که کسبوکار باید مجوز را از آنها بگیرد. بهعنوانمثال یک سایت کفشفروشی باید مجوزش را از اتحادیه این صنف بگیرد، حال اگر این سایت در شیراز بود، اتحادیه شیراز میگفت باید مجوز را از من بگیرد. درصورتیکه اصلاً کسبوکار آنلاین جغرافیا ندارد. آنجا بود که تصمیم گرفتند اتحادیه کشوری راهاندازی شود و اقدام بسیار خوبی هم بود. عملاً ۸۲۰۰ اتحادیه، به یک اتحادیه کسبوکارهای مجازی، تبدیل شدند.»
این عضو اتحادیه کسبوکارهای مجازی بر این باور است که اگر بخواهیم فرصتی که در چند سال گذشته برای کسبوکارهای مجازی به وجود آمد را از دست بدهیم، آنها با اصناف در خصوص ساماندهی و مجوزها، مشکلات بسیار عدیدهای پیدا خواهند کرد.
زیر پا گذاشتن قانون، جایگاه اتحادیه را متزلزل کرد
الفت نصب در ادامه به این موضوع اشاره کرد که حداقل در طول دو الی ۳ سال اخیر با ورود وزارت صمت و انتصابهایی که تشریفات قانونی آنها بهدرستی انجام نشد، شرایط خوبی برای اتحادیه به وجود نیامد. اعضا نمیتوانستند بهدرستی با اتحادیه ارتباط برقرار کنند و از آن سرویس بگیرند، جلسات هیئتمدیره تشکیل نمیشد و همه این مسائل جایگاه اتحادیه را متزلزل کرده است و گفت:« امیدوارم دوستان من در حوزه کسبوکارهای آنلاین، بارأی دادنشان کمک کنند که شرایط تغییر پیدا کند و افراد منتخب بتوانند در اتحادیه به فعالیت خود ادامه دهند تا انشالله اتحادیه کار خود را بهخوبی پیش ببرد.»
او در ادامه گفت:« به تعویق افتادن انتخابات این اتحادیه باعث شد افرادی که بارأی اعضا انتخابنشده بودند به سمتهای این اتحادیه منصب شوند و همین موضوع اتحادیه را دچار مشکل میکرد. بنابراین نه افرادی که در اتحادیه بودند به این حوزه دید خوشی داشتند و نه افرادی که عضو اتحادیه بودند و جواز کسب داشتند میتوانستند با اتحادیه ارتباط بگیرند.
بستر تعامل، زیر سایه اتحادیه کسبوکارهای مجازی
توجه به توسعه اقتصاد دیجیتال در وضعیت کنونی برای اقتصاد ما بسیار حیاتی است. الفت نسب در این خصوص گفت:«دولت جدید، چه شخص رئیسجمهور و چه افرادی که در کنار او بودند از قبل از انتخابات تاکنون بر این موضوع که اقتصاد دیجیتال میتواند نقش مهمی در اقتصاد کشور داشته باشد، تأکید داشتند. اتحادیه بهعنوان یک بازوی اجرایی میتواند هم کنار دولت و هم کنار کسبوکارها باشد؛ ظرفیتها و پتانسیلهای بسیار زیادی در کسبوکارها وجود دارد که میتوانند به جامعه کمک کنند؛ اتحادیه میتواند این بستر تعامل را به وجود بیاورد و اتفاقات خوبی رقم بزند. البته باید اتفاقاتی در کشور بیفتند و اتحادیه بهتنهایی نمیتواند کار خاصی انجام دهد؛ موضوع جذب سرمایهگذاران خارجی و… از موضوعاتی است که منجر به توسعه اقتصاد دیجیتال کشور خواهد شد.»
دولت بستر فعالیت کسبوکارهای مجازی را فراهم کند
او بابیان این موضوع که به نظر میرسد دولت جدید به دنبال این است که این حوزه در کشور رشد و توسعه پیدا کند؛ گفت:« ازنظر ما دولت در یک آزمون سخت قرارگرفته است و قول داده است که موضوع محدودیتها و فیلترینگ را بردارد؛ امیدواریم این کار هم انجام شود. بههرحال ما بهعنوان اکوسیستم آنلاین، ضمن اینکه از دولت مطالبه خود را خواهیم داشت، آمادگی داریم که کنار دولت باشیم.»
الفت نسب دراینباره گفت:«کسبوکارهای مختلف میتوانند خدمات خود را ارائه دهند تا به دولت کمک کنند؛ دولت همکارهایی بسیاری میتواند برای این حوزه انجام دهد و حیاتیترین آن، تقویت بستر فعالیت کسبوکارهای مجازی یا همان اینترنت است. علاوه بر این دولت میتواند امکاناتی فراهم کند که ما به بازارهای بینالمللی ورود کنیم و شرایط ورود کسبوکارهای آنلاین را به بازارهای مالی و بورس تسهیل کند و امیدواریم که این اتفاقها بیفتند.»
رضا الفت نسب، عضو هیئتمدیره اتحادیه کسبوکارهای مجازی در آخر تأکید کرد:«کسبوکارهای مجازی فارغ از هرگونه دیدگاهی که دارند، چه موافق و چه مخالف اعضا هستند، رأی دهند و نگذارند که اتحادیه منحل شود. اگر اتحادیه منحل شود، خیلی از کارهای این حوزه سخت پیش خواهد رفت. دوستان ما در اصناف آفلاین هم انسانهای شریفی هستند اما به این دلیل که کسبوکارهای صنفی آفلاین را ساماندهی میکنند، به تجربهدیدهایم که به شرایط کسبوکارهای آنلاین دید مناسبی ندارند. بنابراین کسبوکارهای آنلاین دچار چالش میشوند و این موضوع خوب نیست.»
58323
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "الفتنسب: نگذارید اتحادیه کسبوکارهای مجازی منحل شود" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "الفتنسب: نگذارید اتحادیه کسبوکارهای مجازی منحل شود"، کلیک کنید.